Wie is Emma Lou?

Emma Lou (Emma Paalvast) maakt muziek recht uit het hart en 100% autobiografisch. De Amersfoortse onderscheidt zich door goudeerlijke teksten, een gezonde dosis sarcasme én staat altijd met beide benen op de grond. Haar rijke gevoelsleven, verwachtingen, teleurstellingen, maar ook de dood vormen een inspiratiebron voor haar muziek.
Dat haar stijl aanslaat, bewijst een uitverkocht Theater De Lieve Vrouw in haar thuisstad. Van rustige luisterliedjes tot uptempo popsongs, herkenbare teksten die raken en vermaken. Niet voor niets won Emma Lou de publieksprijs van het Utrechts Kleinkunst Festival.

Na een succesvol debuutalbum en theatertour is de multi-instrumentaliste in 2022 terug met nieuwe muziek: een nieuw geluid maar helemaal Emma Lou. Op dit moment schrijft ze voor haar nieuwe EP, die in 2023 wordt verwacht.

live

In 2016 verscheen haar debuutalbum 'Nooit Alleen'; een heuse theatervoorstelling in je huiskamer. Op het conceptalbum geeft Emma Lou zich bloot, met een dikke knipoog én waar nodig een cynische ondertoon. De theatrale overgangen maken het album - dat niet mag ontbreken in de platenkast van de Nederlandse popliefhebber - compleet.
Hieruit volgde de muziektheatervoorstelling 'Emma WHO?!' waarmee ze in 2017-2018 door Nederland toerde. Dit avondvullende programma werd zeer goed ontvangen in o.a. een bommetje vol Herman van Veen Arts Center.

Dat Emma Lou zelf artiest zou worden zat er al jong in. Ze groeide op tussen de gitaren en violen. Dat laatste instrument speelt nog steeds een belangrijke rol in haar repertoire. Na jaren klassiek les te hebben gehad, rondde de muzikante zowel het conservatorium van Zwolle als Arnhem af. Daarmee is ze volleerd docent én jazz- en popzangeres. Tijdens deze studies richtte ze zich verder volledig op songwriting. De combinatie van talenten resulteerde in 2014 in de afstudeervoorstelling ‘Alleen Gelukkig’, waar ze de ArtEZ Vrienden-Publieksprijs mee in de wacht sleepte.

“Emma Lou schreed het podium op als een ware diva, begeleid door een zeer muzikaal combo en zelfs een strijkkwartet”

schreef een overdonderde jury destijds. Sindsdien is Emma Lou een publiekslieveling bij jong en oud.

Kijk

Luister